marți, 27 octombrie 2009

Viral anti vaccinare

...
Astazi am primit un viral. Un prieten, dintre cei mai putin atenti la sursele de informare, a forward-at intregului grup de prieteni un mail de la Fundatia "Sfintii Martiri Brancoveni" in care eram anuntati urmatoarele:

1. Virusul H1N1 a fost creat in laborator (pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918, combinat in mod artificial cu tulpina virusului gripal comun H3N2 si H5N1)
2. Vaccinul este periculos si provoaca cancer si alte boli grave
3. Organizatia Mondiala a Sanatatii introduce dictatura medicala!

Trecand cu eleganta peste intrebarea "ce expertiza medicala are un grup de fanatici religiosi?" remarc lipsa totala de aderenta la morala crestina a acestor semidocti. Parca "sa nu minti" era una dintre cele 10 porunci!

Avem de-a face cu minciuni sfruntate care sunt foarte usor de demontat:
1. In 1918 nu exista posibilitatea izolarii, tiparii si conservarii virusului in laborator. O stie orice elev submediocru care a avut nota de trecere la biologie.
2. Tulpina atenuata de H1N1 nu avea cum sa determine aparitia cancerului intrucat a aparut foarte recent si nu a avut timpul necesar determinarii aparitiei cancerului sau a oricaror alte boli. In cazul in care se refera la adjuvantii din compozitia noului vaccin, situatia sta asa: exista vaccinuri care nu au adjuvanti si altele care au adjuvanti mai vechi sau mai noi. Despre toti acesti adjuvanti s-a dovedit ca nu determina cancer sau alte boli cronice grave, conform rapoartelor OMS.
3. Ar fi bine daca Organizatia Mondiala a Sanatatii ar avea o putere executiva mai mare si ar putea sa impuna "dictatura" dovezilor medicale in stabilirea politicilor sanitare ale statelor. Poate ca atunci s-ar investi si in Romania mai mult de cei 3,2% din PIB pentru sanatate. In alte tari europeene procentul se invarte in jurul lui 10% din PIB-uri mai viguroase. Din pacate OMS emite doar recomandari, in urma consultarii cu cei mai importanti specialisti din domeniu. Actionarii OMS sunt chiar statele lumii, asa ca este aberant sa crezi ca acestea isi autoimpun practici medicale care sa le faca rau.

Aici gasiti un site care demoleaza cele mai frecvente mituri/minciuni ale "sfintilor".

Atacul mincinos al fundamentalistilor religiosi nu este singular. Atat in Romania cat si in lume exista voci care contesta vaccinarea in general, cea impotriva cancerului de col uterin si cea impotriva gripei in mod special, recurgand la dezinformari crase care ma fac sa-mi pun o intrebare deloc magulitoare:

Oare "sfintii" sunt imorali, recurgand deliberat la minciuni pentru a induce perceptiile care le convin sau sunt intr-o stare de confuzie vecina cu prostia?
...

4 comentarii:

Mihai spunea...

am intrat astazi pe pagina principala de la wordpress si-mi apare la bloguri VIP (cele cu plata) un blog al unui cunoscut militant anti-cip, anti-vaccinare etc.

La inceput am fost putin enervat, am zis: a uite, pe ce se duc banii, de ce bugetul plateste salariile popilor: sa le ramina bani de bloguri sponsorizate si cretine...
dar pe urma m-am linistit: care-i de fapt problema mea daca o gramada de cre(s)tini refuza orice vaccinare? Singura mea grija ar fi sa nu fiu in contact direct cu ei, ca in rest se ocupa natura (si virusii) de ei...

Anonim spunea...

Ca medic poti sa confirmi legatura dintre puparea de moaste recenta din Iasi si Bucuresti si numarul mare de cazuri de gripa noua din aceste orase sau e doar o coincidenta? Poate ar trebui sa se sesizeze cineva de la Ministerul Sanatatii si sa faca o ancheta.

Oti spunea...

Secretarul de stat Streinu Cercel a avertizat ca in perioada epidemiilor de orice fel sunt de evitat participarile la evenimente care duc aglomerari mari de persoane. Din cate stiu a propus chiar interzicerea mitingurilor electorale. A fost refuzat.
Factorul politic, sensibil la nivelul jalnic de educatie sanitara elementara al romanilor, nu va fi prea dornic sa descurajeze pelerinajele religioase...
Pentru a proba o cauzalitate este nevoie de dovezi. Nu ajunge doar acea corelatie dintre numarul de cazuri de gripa si aglomerarile de la moaste la care faceai referire. Ar trebui masurata incidenta cazurilor de gripa din randul participantilor si comparata cu incidenta de gripa noua a celor care nu s-au inghesuit. Oricum, suspiciunea este foarte veridica...

Anonim spunea...

Ar trebui cercetat cine finanteaza fundatiile astea si in ce scop. 30.000 doar intr-un oras. De pe radiotop.ro
------
În urmă cu cîteva zile, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat victorioasă că va primi spijinul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în acţiunea de convingere a populaţiei să se vaccineze împotriva virsului AH1N1. Totodată, conform spuselor directorului DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, aceeaşi Arhiepiscopie a promis că le va explica părinţilor că fetele lor se pot vaccina fără grijă împotriva cancerului de col uterin. Însă, de la anunţul făcut de domnul Lăzăreanu şi pînă astăzi n-am auzit ca Biserica din judeţul nostru să îndemne lumea să-şi suflece mînecile şi să se lase înţepată. Să mă ierte Dumnezeu, dar poate că feţele bisericeşti nu deschid gura pentru că acestea sînt învăţate ca atunci cînd o fac să primească ceva, aşa cum se întîmplă la nunţi, botezuri şi înmormîntări. Ori poate că feţele bisericeşti n-au chef să vorbească despre viruşi şi vaccinuri din cauză că gîndul le stă doar la cele 166.000 de hectare de pădure pe care fundaţia particulară condusă de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, visează să le primească. Totuşi, m-aş fi aşteptat ca Biserica să iasă public şi să-şi ceară nişte scuze. Să mă explic. La începutul lunii noiembrie, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Suceava a împărţit nu mai puţin de 30.000 de pliante cu mesaje de genul „Nu faceţi vaccinul şi nu lăsaţi pe nimeni să-l facă!” şi „Un vaccin periculos! Provoacă cancer şi alte boli grave!”. Bravo, culţilor ce sînteţi voi ăştia de la „Sfinţii Martiri Brîncoveni”: „Provoacă cancer”! Unele dintre acţiunile fundaţiei care a luptat şi, pesemne, mai luptă pe faţă împotriva vaccinului antigripal au fost găzduite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Ei, era normal ca Arhiepiscopia să-şi ceară scuze pentru că s-a dat cu „Sfinţii Martiri Brâncoveni”. La fel de normal ar fi fost şi ca „sfinţii” ăştia care ştiu ei că vaccinul „provoacă cancer” să-şi ceară scuze că au băgat frica în doamnele enoriaşe şi-n domnii enoriaşi care în prezent se îmbulzesc la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava, îngreunînd activitatea unităţii medicale.

http://www.radiotop.ro/scuze-ce-scuze/

 
Banda Scepticism Ateism