vineri, 16 octombrie 2009

Constiinta incompetentei

Cu totii am auzit iar unii dintre noi chiar au avut de-a face cu sefi abuzivi si violenti care-si maltrateaza psihic si uneori fizic angajatii. Adevarate povesti de groaza pigmenteaza folclorul unor firme.

Totusi, nimic nu egaleaza amenintarile la care recurge autoritatea ecleziastica cand vine vorba de muritorii care nu respecta canoanele bisericii. Pasamite, flacarile iadului il vor inghiti pe romanul care nu traieste in conformitate cu dogma ortodoxa. Nu conteaza daca a fost cinstit si milostiv sau daca a facut numai bine in viata lui. Daca nu l-a slavit pe seful cel mare tot degeaba, zic sefii de la B.O.R.

Un studiu publicat in Psychological Science si preluat de Science Daily arata ca sefii care recurg la practica violentei si intimidarilor sunt de fapt nesiguri pe abilitatilor lor. Incompetenta in sine nu este un factor suficient, ea trebuie sa se coreleze cu constiinta existentei ei.

Astfel, faptul ca sefii bisericii isi ameninta si terorizeaza subiectii cu razbunarea sefului suprem este o indirecta recunoastere a faptului ca ei insisi se simt incompetenti sa-si duca la indeplinire menirea.

Niciun comentariu:

 
Banda Scepticism Ateism