miercuri, 30 decembrie 2009

Domnul Zeu si Raul

...
Binele si raul figureaza printre temele cele mai discutate de teologi si oameni de stiinta deopotriva. Putini realizeaza ca, de fapt, Domnul Zeu a stabilit cu buna stiinta relele permise si cele nepermise. Documentarul de mai jos surprinde acele momente cruciale de la inceputurile Lumii.
...

...

7 comentarii:

FLYING spunea...

daca stabilim ca adevarate:
1.Dumnezeu nu exista(naturalismul e adevarat)
2.religiile sunt subiective.
3.morala este subiectiva.
rezulta ca :
=>ratiunea umana(nu un Dumnezeu inexistent ) a creat religiile.
=>ratiunea umana a creat morala.
=>religiile si morala sunt subiective

CONCLUZIE:
RATIUNEA UMANA CREAZA CONCEPTE SUBIECTIVE =>RATIUNEA UMANA E SUBIECTIVA

deci naturalistii( ateii) sunt subiectivi=> tot ce debiteaza mintile lor sunt chestii subiective fara valoare de ADEVAR ABSOLUT.

dianna spunea...

TU spui ca "Domnul Zeu a stabilit cu buna stiinta relele permise si cele nepermise". Asta nu inseamna ca trebuie sa si fie adevarata opinia ta (si a mai multor oameni care vad lucrurile la suprafata si nu vor sa vada si ce s-a intamplat in realitate).
Exista raspunsuri logice la ceea ce s-a intamplat la inceput si motivul pt care "Domnul Zeu" a permis ceea ce vedem noi azi ca se intampla pe pamant.
Dar, fie vorba intre noi, ;) si eu am crezut asta inainte sa caut acele raspunsuri logice.
Si am intrat pe blogul tau fix pt ca se bazeaza pe gandire rationala nu pe faptul de a crede orbeste in teorii absurde.
Ai totusi grija ca poti atribui cuiva motive gresite doar bazandu-te pe aparente. Asta se numeste prejudecata si nu e o mandrie sa fii numit un "om cu prejudecati".
Si daca ne gandim ca prejudecatile astea il vizeaza pe "Domnul Zeu"...e destul de periculos daca am gresi. Nu pt ca ne-ar condamna ci pt ca am pierde ocazia de a cunoaste cea mai importanta si mai minunata PERSOANA SPIRITUALA din Univers.

Oti spunea...

@flying
Eu nu sustine punctul 1 din lista ta. Opinia mea este ca nu exista dovezi care sa sustina, fara tagada existenta vreunui zeu. Povara dovezii cade intotdeauna pe cel care face afirmatia, in cazul nostru pe cei care afirma ca exista Dumnezeu.
Ateii, la fel ca toti ceilalti oameni, sunt fiinte subiective. De aceea trebuie sa ne bazam pe adevaruri verificabile prin experiment, tocmai pentru a elimina subiectivismul gandirii noastre.

Oti spunea...

@dianna
Nu esti foarte explicita cand scrii ca "exista raspunsuri logice la ceea ce s-a intamplat la inceput" si nici cand te referi la "cea mai minunata (sic!) persoana spirituala din Univers". Te rog sa nu ma consideri o persoana cu prejudecati daca te intreb pe ce te bazezi si mai ales ce vrei sa spui prin "spirituala"

Adi spunea...

dianna suge pula

dianna spunea...

Oti draga, sa ma scuzi ca incep asa, fraierul ala de Adi ti-e prieten? Ar fi trist, ca saracu' nu stie sa scrie decat o expresie alaturi de unul din numele celor care comenteaza pe blogg-ul tau. Am intrat pe toate posturile tale comentate si l-am gasit pe toate. Aveam un feeling dupa ce i-am vazut moaca de pe profil. ;)

Anyway, nu pt el am intrat aici ci pt ca nu te consider o persoana cu prejudecati...in totalitate! :D Glumesc, sa nu te superi.
Ar fi multe de spus, o sa ma opresc insa doar la ultima amintita de tine: in ce sens este Dumnezeu o peroana spirituala.
Daca exista D-zeu, ingeri, demoni si alte creaturi invizibile ochilor nostri dar care au personalitate, gandesc, simt..., atunci nu le pot numi fortze ci persoane.
Fortza este gravitatia, spre exemplu, dar este o fortza impersonala.
Si pt ca D-zeu si celelalte entitati invizibile noua sunt spirite nu carne, le numesc persoane spirituale. Iar D-zeu, Creatorul, este cea mai importanta si cea mai minunata persoana spirituala din Univers. :P
E doar parerea mea, sper sa nu te deranjeze! :)

Oti spunea...

Dianna,
Nu ma supara ironia ci o consider un semn de inteligenta, ceva de care nu putem sa-l acuzam pe sarmanul Adi. Nu-l cunosc personal dar iata ca intreg netul stie ce-i poate pielea:)
Inteleg unde bati cu comentariul tau si de aceea te invit sa te gandesti la urmatoarele intrebari:
- entitatile invizibile de care vorbesti interactioneaza cu realitatea noastra palpabila?
Banuiesc ca raspunsul tau va fi unul afirmativ pentru ca altminteri care ar fi relevanta lor, cum ne-ar mai influenta ele viata?
- si daca "da", cum are loc interactiunea entitatii invizibile cu lumea inconjuratoare? Cum are loc transferul de energie, pentru ca nu exista interactiunea fara transfer de energie?

 
Banda Scepticism Ateism