sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Te poti infecta cu virusul AH1N1 in biserica?

...
In seara asta am vazut la televizor un preot ortodox care, spre lauda lui, vorbea in timpul slujbei de masuri profilactice pentru prevenirea infectarii cu virusul AH1N1. Astfel, enoriasii au auzit ca trebuie sa se spele frecvent pe maini, sa-si acopere gura si nasul atunci cand stranuta.
Tocmai cand eram gata sa admit utilitatea slujbei bisericesti, distinsul parinte a dat cu mucii in fasole. Sort of... :)
Citez cu aproximatie din memorie: "Sunt voci care se pretind rationale si care recomanda enoriasilor sa nu sarute icoanelor si sa nu vina la biserica daca sunt bolnavi. Evident ca aceste persoane nu cunosc taina duhovniceasca si sunt intr-o mare eroare."
Niciun cuvant despre vaccinare.

Deloc surprinzator, toti credinciosii intervievati erau de-a dreptul convinsi de adevarul celor predicate, simtindu-se la adapost de orice infectie in biserica.

In situatia in care oamenii cred ca isi iau informatia medicala de la preot, nu trebuie sa ne miram de nivelul de sanatate al romanilor. Poate doar sa ne simtim dezgustati...
...

18 comentarii:

Amiraelus spunea...

:))Draguta observatie.
Acei oameni nu stiu ce fac. Atata stiu, atata pot. Te dezgusta incapacitatea cuiva? Ai putea sa incerci compasiunea...

Oti spunea...

:))
Compasiunea o tin pentru cei care sunt nefericiti, suferinzi si sunt constienti ca au o problema. Dezgustul il tin pentru cei care au pretentia ca se pricep la alte domenii si nu prezinta argumente rationale in sprijinul aberatiilor cu care resping parerea expertilor.

Anonim spunea...

Daca as avea gripa porcina, m-as duce la toate bisericile sa pup iconaele. :)

Oti spunea...

Off, off! O iau ca pe o gluma. De ce ai vrea sa se imbolnaveasca niste rataciti care oricum nu ar intelege ce li se intampla? Ar gasi imediat alte explicatii hilare si nu i-ai clinti nici macar un milimetru.

Amiraelus spunea...

Tot e bine ca iti imaginezi ca iti poti darui compasiunea cui alegi tu.
Cat despre faptul ca ai subliniat chiar tu ca esti dezgustat de cei inconstienti, este si aceasta o ilustrare a irationalitatii la care duce cunoasterea doar prin ratiune, boala grava a omului modern.:)

Oti spunea...

Amirale, nu ma cita gresit!

Am spus: "Dezgustul il tin pentru cei care au pretentia ca se pricep la alte domenii si nu prezinta argumente rationale in sprijinul aberatiilor cu care resping parerea expertilor."

Nu vorbeam de cei inconstienti...

De ce n-as putea darui compasiunea mea cui doresc eu?

Rodica spunea...

Sa inteleg ca tu stai acasa,te vaccinezi si stranuti frumusel in batistuta,asculti stirile la tv(ca e mai safe) si nu crezi in nimic,ca daca ai crede ar fi dezgustator,pt ca n-ai avea argumente rationale...
Apropo,e mai bine sa nu crezi,ca daca ai crede si te-ai imbolnavi ...n-ai sti cu ce te-ai procopsit si n-ai fi constient ca ai o problema!
Clever!

Oti spunea...

@Rodica
WTF
N-am inteles nimic din comentariul tau!
Hai sa-ti traduc postarea mea: mi se pare aberant ca in secolul XXI exista oameni care cred ca in biserici sunt la adapost de virusuri. Clar?

Rodica spunea...

Ceea ce nu intelegi tu,este ca n-ai dreptul sa judeci credinta altora,numai pt ca ti se pare irationala tie...nu se incalca vreun cod...nici de onoare,nici de morala,nici de bun simt!E treaba fiecaruia ceea ce face,a ta sa nu crezi,a lor sa creada!Prosti sunt in ambele tabere...dar nu constituie majoritatea!
Cat despre WTF,presupun ca esti in stare sa depasesti aceste ticuri verbale adolescentine....
P.S.:postarea anterioara are tente satirice....

Oti spunea...

@Rodica
Nu am nimic impotriva credintelor religioase care nu-i indeamna pe oameni sa faca rau altora, voit sau nu. Preotul care transmite mesajul ca in biserica este suspendata biologia microorganismelor este un inamic al sanatatii publice.
Scuze, n-am prins nicicum satira din postarea ta initiala...

Mariuka spunea...

@ Rodica
Marturisesc ca nici eu nu am descifrat mesajul pe care ai dorit sa il transmiti...
Daca mai treci pe aici, poti sa imi spui daca ai bea din cana colegului tau de birou? Ai linge o lingurita folosita lasata pe masa la cafenea? Ai atinge cu buzele o scuipatoare?
Intelegi acum sensul termenului "dezgust"? Nu cred, nu vorbim aceeasi limba...

Rodica spunea...

Nu-i nimic,poate data viitoare....

Rodica spunea...

Mariuko,nu vorbim aceeasi limba,nici n-ar folosi...nu cred ca linge nimeni lingurite,nu se infrateste nimeni...vad insa ca ex nu-ti sunt straine,ma gandesc ca poate ai trecut prin astfel de experiente traumatice si-ti inteleg dezgustul...stai unde stai ca e lipsit de bacterii...

Mariuka spunea...

Ce dragut! Acum, dupa ce mi te-ai adresat atat de afectuos(nu mi s-a mai spus "Mariuko" de cand imi petreceam vacantele de vara la bunica, la tara!), putem sa ne imbratisam? Sunt curata, vaccinata si miros frumos.
Off topic- pe langa faptul ca sufar de germofobie si sunt atee, mai am o obsesie: scrierea corecta. De ce te temi de semnele de punctuatie? Ai senzatia ca astfel marchezi o întrerupere a gândurilor, nu-i asa? Mie imi inspira nesiguranţă. Si, iertata fie-mi indrazneala, ignoranţă.
In rest, numai de bine! Sa ai o viata frumoasa si usoara!

Amiraelus spunea...

"Compasiunea o tin pentru cei care sunt nefericiti, suferinzi si sunt constienti ca au o problema. Dezgustul il tin pentru cei care au pretentia ca se pricep la alte domenii si nu prezinta argumente rationale in sprijinul aberatiilor cu care resping parerea expertilor."

Astea sunt cuvintele tale. Din moment ce tii compasiunea pentru cei constienti ca au o problema, per a contrario, tii dezgustul pentru ceilalti, cei inconstienti, care au pretentia samd.

Nu poti darui compasiunea cui vrei tu, pentru ca nu poti schimba ceea ce vrei, si atunci esti obligat sa vrei doar ceea ce vrei. Incearca sa iti daruiesti compasiunea cuiva caruia nu vrei, cuiva care te dezgusta, care te oripileaza, pe care il urasti si vezi ce se intampla. M-as bucura foarte sa reusesti.

Amiraelus spunea...

@ Rodica
Cum el nu are dreptul sa judece credinta altora, nici tu nu ai dreptul sa judeci faptul ca el judeca credinta altora. Acest rationament egoist duce la un cerc vicios in care fiecare il arata cu degetul pe celalalt.
Lucrurile adevarate nu au nevoie sa fie aparate sau menajate. Asa cum au nevoie "bunul simt", "credinta", "politetea", si alte expresii ale orgoliului nostru fara limita.

Rodica spunea...

Mariuko,ma bucur ca le vezi si simti pe toate,ca un om mare.Jur,ca daca nu-mi spuneai tu,nu-mi sesizam intreruperea gandurilor,nesiguranta si ignoranta.Insa,acum ca am mai invatat ceva si nedorind sa-ti provoc vreo alergie oculara(citind toate astea),te las cu fobiile tale si-ti doresc exact ce mi-ai dorit si tu!Fereste-te de"germenel"!!!!Nici nu stiu ce-ar fi de ales intre anxietate si presupusa ignoranta!!!!
Scuze,Oti,de deranj!

Adi spunea...

Muie le iehovisti, mormoni si atei!

 
Banda Scepticism Ateism