duminică, 20 septembrie 2009

400 de cardiologi ascultand inima unui purice

...
Dan Puric a vorbit ieri in deschiderea celui de al 48-lea Congres National de Cardiologie. Dupa ce a enuntat pompos infrangerea materialistilor odata cu aparitia mecanicii cuantice (de unde o fi tras concluzia asta?) talentatul actor le-a povestit cardiologilor cum sta treaba cu inima...
Evident ca in tot acest timpul a vorbit despre minte, sediul moralei, compasiunii, emotiilor la care facea referire. Nicicand un speaker al congresului de cardiologie nu s-a aflat intr-o eroare anatomica mai mare...

Nu discursul lui Puric m-a deranjat, de fapt. Ii cunosteam si apreciam discursurile poetice, pildele mestesugite, fiorul romantic care le strabate. Daca autorul n-ar avea aerul ca spune niste adevaruri absolute atunci cand filozofeaza despre dumnezeu si om, reprezentatia ar fi foarte agreabila.

Este insa jenant faptul ca organizatorii unui eveniment stiintific de tinuta, pentru Romania, au invitat un artist sa faca o "comunicare" menita sa "completeze" materialitatea stiintei cu o apologetica ortodoxa spiritual-filozofica.

P.S. Auditoriul a adorat de-a dreptul atat partea artistica cat si cea religioasa, asa ca eu raman cu o constatare amara: decizia organizatorilor a fost conforma gusturilor participantilor...
...

3 comentarii:

UnicornLover spunea...

Mda mi-e scarba de boul asta, am vazut pe youtube cum vorbea la facultatea de filosofie. Inainte sa-l ascult il credeam mai destept.

deicide spunea...

Aceasta initiativa, de a invita pe Puric la Congresul de Cardiologie, arata nivelul la care se face stiinta in tara noastra. Suma venita de la buget pentru cercetare este un indicator destul de bun.

Cat despre cardiologie... am avut un preten rational foarte bun care s-a nascut cu o problema cardiaca. A ajuns intr-o stare destul de grava la un moment dat (si asta tot din cauza unei doctore tampite care i-a prescris un medicament care nu iste indicat cardiacilor) la spitalul de Cardiologie din Iasi. Dupa ce i-au facut diverse masuratori pe inima au ajuns la concluzia ca este un caz clasat. Eram in vizita la el cand a trecut un grup de studenti cu un doctor care le prezenta cazurile: asta e cu nu stiu ce problema si face nu stiu ce tratament, asta cu nu mai stiu ce altceva... cand au ajuns la pretenul meu au sarit patul cica "Acesta este un caz clasat". Lui ii trebuia un transplant. Se inscrisese pe o lista de asteptare a unui doctor din Timisoara. Nu a mai fost nevoie: a murit acu trei ani la un an dupa aventurile de prin diverse spitale.

Asa ca nu ma mir ca le place sa asculte pe un vanzator de iluzii. Este trist dar adevarat.

Anonim spunea...

Eu tot mai sper ca ai interpretat gresit, poate extazul pe care l-ai citit pe fetele medicilor era doar expresia provocata de efortul de a intelege profunzimile discursului. Prefer sa-i stiu mai inceti la minte decat imbatati de niste cuvinte mari.

 
Banda Scepticism Ateism