miercuri, 16 septembrie 2009

Dialogul surzilor

In dezbaterea dintre evolutionism si creationism asistam la un dialog al surzilor. Inainte de a arunca cu pietre in tabera opusa, oricare ar fi ea, aruncati-va un ochi asupra concluziilor la care a ajuns un grup de psihologi americani care au publicat in Psychological Bulletin.

Pe scurt, oamenii sunt mai interesati de validarea propriilor convingeri decat de adevar. Prea putini dintre noi suntem sincer preocupati de intelegerea argumentelor partii adverse. Evident ca exista nuante in aceasta concluzie dura. In cazul controverselor care implica sistemul de valori, subiectivismul atinge cote mult mai mari decat in cazul controverselor fara miza. Cei mai opaci la parerile contrare au fost cei care au apucat deja sa se manifeste in directia convingerilor lor. Daca aveti $11,95 in plus, puteti afla detaliile analizei.

In consecinta, inainte de a ridica data viitoare "piatra" dialogului promit sa consult mai des argumentele creationismului. Pardon! Ale proiectului inteligent...

2 comentarii:

vanzari spunea...

si eu sunt surda tare la unele argumente. mie nimeni nu-mi poate baga in cap ca in propozitia „femeia sa se teama de barbat” teama nu e de fapt teama. si ca femeia care trebuie sa se supuna barbatului este egala lui, pai cum dracu, daca 1 plus 1 egal 2 atunci 1 plus 1 nu poate da 3.

Oti spunea...

Asa si trebuie, soro! Fii tare pe pozitie si nu lasa conceptiile misogine de origine religioasa sa-ti afecteze viata...

 
Banda Scepticism Ateism