miercuri, 30 decembrie 2009

Domnul Zeu si Raul

...
Binele si raul figureaza printre temele cele mai discutate de teologi si oameni de stiinta deopotriva. Putini realizeaza ca, de fapt, Domnul Zeu a stabilit cu buna stiinta relele permise si cele nepermise. Documentarul de mai jos surprinde acele momente cruciale de la inceputurile Lumii.
...

...

Domnul Zeu si Virgina

...
Oamenii Domnului Zeu s-au hotarat sa omoare cu pietre o femeie. Sa vedem ce are de gand Dl. Z. si Gizas sa faca in legatura cu asta.
...

...

marți, 29 decembrie 2009

Domnul Zeu si Moartea

...
In fiecare an in preajma sarbatorilor, Moartea devine din ce in ce mai deprimata. Anul acesta s-a dus sa se planga Domnului Zeu, din pacate (si pentru noi) fara prea multe rezultate.
...

...

Domnul Zeu si Femeia

...
Partea cea mai importanta a planului Domnului Zeu a fost legata de inmultirea oamenilor. In acest sens a fost creata Eva, din coasta primului om, Adam. Totusi, lucrurile au fost nitel mai complicate decat ne spune Biblia. Noroc cu Lucy (Lucifer) care trecea pe acolo...
...

...

luni, 28 decembrie 2009

Domnul Zeu si Tipu'

...
Domnul Zeu a decis acum cateva luni sa comunice cu omenirea sub forma unor filmulete descriind aspecte cotidiene ale Atotputerniciei sale. Intrucat majoritatea oamenilor vorbeste engleza, cu exceptia celor care vorbesc chineza, dar acolo nici Domnul nu se baga ca este prea grea, filmuletele sunt vorbite in limba yankeilor.

Nevrand sa dezamageasca poporul roman, care pe zi ce trece se autoconvinge ca este poporul ales, Domnul Zeu a deschis recent un canal cu o traducere in romana a acestor filmulete. N-ar trebui sa fie o problema deoarece romanii sunt "dastepti" si stiu citi. Totusi, traducerea nu s-a facut prin puterea Cuvantului si asadar nu a fost instantanee, asa ca deocamdata avem un singur filmulet dar cu siguranta vor veni si altele.

marți, 22 decembrie 2009

Jocul de suma zero al politicii romanesti

...
Intr-un joc de suma zero unul castiga iar celalalt pierde. Inspirati de competitiile sportive, politicianul roman are impresia ca daca competitorul lui pierde, victoria ii va reveni lui in mod automat. Partidele sunt atat de orbite de obiectivul lor de a-i bloca pe oponenti incat aproape nimeni nu mai face coalitii constructive ci doar aliante distructive.

Nu am idee despre notiunile care se predau la scolile de inalte studii politice de pe la noi sau de aiurea. Totusi, intuitia mea de om pasionat de biologie imi spune ca primul lucru pe care viitorii nostri politicieni ar trebui sa-l invete este faptul ca politica nu trebuie sa fie un joc de suma zero. In loc sa fie interesati de infrangerea competitorului, oamenii politici ar trebui sa fie interesati de felul in care sunt ei perceputi ca altruisti. Ce-ar fi daca presedintele nostru ar fi ales pe baza meritelor lui dovedite de om generos, conciliant si capabil de conlucrare? Vezi aici cateva randuri despre aparitia altruismului.

Interesant este ca avem in noi premize genetice ale altruismului de pe vremea cand traiam in clanuri relativ mici in care binele fratelui meu era si binele meu. Cercetarile oamenilor de stiinta arata ca, din pacate, altruismul in cadrul clanului s-a dezvoltat in paralel cu ostilitatea fata de membri altor grupuri. Astazi traim in societati mult mai mari decat cele care au modelat zestrea noastra genetica si de aceea genele noastre nu ne ajuta pana la capat. Astfel, devine evident ca acele manifestari de generozitate si altruism pe care le vedem din partea multor oameni obisnuiti fata de necunoscuti au si o alta sursa. Care sa fie aceasta?

Raspunsul, pe care sunt convins ca multi dintre noi il intuiesc, ni-l dau documentat niste cercetatori americani: cultura este cea care ne face sa ne dorim sa ne ajutam dezinteresat semenii chiar daca nu-i cunoastem si nu asteptam de la ei nicio rasplata.

Avand in vedere faptul ca, prin insusi sistemul electoral, fiecare tara democratica are politicienii pe care-i merita, ramane sa ne convingem pe noi insine ca societatea este mult mai castigata daca cu totii, inclusiv politicienii, vor trata treburile tarii altfel decat un joc de suma zero.
...

luni, 21 decembrie 2009

De ce nu voi ajunge presedinte?

...
Dragilor, am o veste buna pentru voi: nu voi ajunge presedinte! Cei care tremurau la gandul asta, pot sa resufle usurati.
Nu voi candida la presedintie, dupa modelul ilustru al altor necredinciosi, pentru ca nu vreau sa fiu nevoit, de dragul protocolului, sa ascult o slujba bisericeasca in Parlamentul Romaniei, stat secular, in care separatia bisericii ortodoxe de stat ar trebui sa fie deplina.

Asa i-a trebuit lui Traian Basescu! Cine l-a pus sa candideze din nou? Astazi a fost si el partas la violul secularismului chiar sub cupola celui mai important for al statului si nici n-a miscat vreun deget. Se pare ca nici el nu se poate delimita de "anumite grupuri de interese".
...

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Palma de la buget

...
Guvernul mai da o palma celor care solicita un buget mai mare pentru invatamant. Conform Gandul, in aceste vremuri de criza, Ministerul Culturii primeste fonduri de la buget pentru salarizarea personalului din institutiile de invatamant teologic neincadrate in invatamantul public.



Sa vedem daca am inteles bine ce se intampla:
- Romania este un stat secular
- Bugetul de stat face fata foarte greu platilor necesare invatamantului public, sanatatii
- Guvernul face cadouri din bugetul de stat catre sectorul privat



Cum este oare posibil ca un stat secular sa faca bisericii cadouri extrabugetare?

...

De ce avem nevoie de un minister al cultelor?

Raspuns: pentru a oferi o sansa politicienilor care tin mortis sa se faca de ras.

Deputatul PDL Cezar Preda protesteaza la adresa intelegerii pe care a parafat-o partidul dumnealui cu UDMR-ul in ceea ce priveste atribuirea portofoliului Culturii si Cultelor.
"Avem un parteneriat cu Biserica" tipa ca din gura de sarpe deputatul buzoian, cu siguranta referindu-se la Biserica Ortodoxa Romana.

Nu lupta pentru controlul unui astfel de minister este cea care deranjeaza ci faptul ca statul autodeclarat secular consimte sa finanteze biserica, asimilandu-i pe preoti functionarilor publici.

Credintele religioase sau absenta lor sunt aspecte private ale cetatenilor iar statul nu ar trebui sa se amestece in vreun fel
...
 
Banda Scepticism Ateism